Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

 

WMF volautomatische koffiemachines - WMF volautomatische espressoapparaten

WMF volautomatische koffiemachines - espressomachines

De WMF 1000 Pro espressomachine is een volautomatische koffiemachine waarmee u ook een cappuccino of een koffie latte kunt maken met één druk op de knop. Een volledige machine instelbaar naar wens.
WMF 1000 Pro volautomatische koffiemachine

WMF is een bekende leverancier van koffiemachines voor op het werk of in bedrijfsachtige omgevingen. Het zijn degelijke en betrouwbare koffiemachines.

Voor de consumentenmarkt zijn er de modellen espresomachines de WMF 800 en de WMF 1000 (Pro), een volautomatische espressomachine met alle mogelijkheden aanwezig.

De WMF 800 espressomachine:
verkrijgbaar voor zo'n (€ 1.700 - € 1.900)

<volgt>

 

WMF 1000 en WMF 1000 Pro espresomachines:

De verschillen zijn beperkt en het lijkt erop dat WMF niet veel concessies heeft willen doen aan de kwaliteit van de koffiemachine voor de consument. De WMF 1000 is verkrijgbaar voor € 2.250 - € 2.400, de WMF PRO voor zo tussen de € 2.650 - € 2.900. (De Jura Impressa Z5: € 1.900 - € 2.200). Er zijn wat verschillen in prijs, mede veroorzaakt door bijgeleverde accessoires & koffie. WMF staat daarmee kwa prijs boven het segment van Jura Impressa Z5 Generation II.

Kwa functies en voorzieningen lijkt de WMF 1000 espressomachine veel op de Jura. Met One-touch is hier ook een espresso, cappuccino of latte te maken, eventueel twee tegelijkertijd. De verschillen tussen deze volautomatische koffiemachines vinden we belangrijk om te vermelden:

De WMF 1000 espressomachine heeft in het voordeel op Jura:

  • een kopjeverwarmer
  • een op de graad instelbare watertemperatuur
  • de maalgraad traploos instelbaar
  • heet water voorziening met wel kokend water.
  • een uitneembare en zelf te reinigen zetgroep
  • De Pro heeft naast wat andere uitvoeringsdetails een verchroomde koffie uitloop en kopjesstoomfunctie om kopjes snel te verwarmen.

De WMF 1000 espressomachine is daarmee een geducht concurrent van de Jura Impressa Z5. Onze voorkeur is duidelijk.

Volautomatische espressomachines