Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

De Senseo Sarista koffie machine - Senseo Sarista koffiezetapparaat

De Senseo Sarista koffiemachine

Senseo Sarista koffiezetapparaat

De Senseo Sarista is de opvolger van de Senseo koffiepad. De Senseo Sarista is sinds september 2012 op de markt en heeft verder weinig te maken met de eerdere Senseo apparaten.

Wat is anders aan de Senseo Sarista?

De Senseo Sarista werkt met vers gemalen koffiebonen. Geen koffiepads meer, maar containers (koffiebonenhouders, funnels genaamd) met verse bonen, in 6 smaken verkrijgbaar. Met een Sarista container kunnen 20 kopjes koffie gezet worden.
De Sarista heeft heel weinig te maken met de vorige generatie Senseo apparaten.

Doordat de Senseo Sarista zelf koffiebonen maalt, is de zetgroep groter en het apparaat dus ook. De Sarista zetgroep lijkt prima van contstructie. Naast dat er verse koffie wordt gebruikt is het grote voordeel dat de sterkte van de koffie instelbaar is, evenals de hoeveelheid koffie (1 of 2 koppen).

Het wisselen van de Senseo Sarista koffiecontainers gaat zonder te knoeien en zonder verlies van bonen, handig. Bij de duurdere Sarista versie wordt ook een koffiekan bijgeleverd.

Er zijn een paar kleine nadelen: het water opvangbankje is snel vol en de zetgroep van de Senseo Sarista moet ook regelmatig gesmeerd worden met een speciaal smeermiddel. De Sarista container kan maar één keer gebruikt worden.

Hoe smaakt de koffie uit de Senseo Sarista?

Let wel Senseo Sarista is een prima koffiezetapparaat, maar het is zeker geen espresso apparaat. Daarvoor is de druk veel te laag. Vanuit die gedachte smaakt de koffie heel redellijk tot goed en zeker beter dan de oude Senseo koffie. De temperatuur vinden we nog wat aan de lage kant, zeker bij het eerste kopje.

Kosten Senseo Sarista

De basisuitvoering van de Senseo Sarista kost € 249 en de uitgebreidere uitvoering € 289, kortingen daargelaten. Een koffie funnel (container) kost € 4,80; dit is omgerekend 24 cent per kopje koffie. Een stuk duurder dan de oude senseo pads, maar in koffiekwaliteit ook een stuk beter.

Senseo Sarista koffie containers (koffie funnels)

Senseo Sarista koffiemachine