Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

Jura volautomatische koffiemachines - Jura volautomatische espressoapparaten

Jura volautomatische koffie- en espressomachines

Jura maakt alweer zo'n 15 jaar volledig op volautomatische koffiemachines of espressomachines. Naast koffiemachines voor de particuliere markt heeft zij ook zakelijke koffie- en espressomachines in haar assortiment. Jura maakt  volautomatische koffie- of espressomachines die een een goede koffie, espresso of cappuccino bereiden. De gebruikers van Jura zijn in het algemeen erg tevreden.

De volautomatische koffieapparaten van Jura behoren zeker tot het hogere segment volautomatische espressoautomaten, koffieautomaten voor de consument thuis. Jura koffiemachines zijn dan ook duurder in aanschaf.

Minpunten, zoals bij vele volautomatische koffiemachines zijn mogelijke storingen en het relatief kostbaar onderhoud/service beurten. U kunt niet alles zelf onderhouden en voor het behoud van de machine zult u toch wel eens  een servicebeurt moeten laten uitvoeren (de zetgroep etc). Dat is redelijk geprijsd. Een volautomatische machine heeft nu eenmaal meer kwetsbare onderdelen. Gemak heeft zijn prijs.

Jura heeft verschillende koffie- espressomachines, de koffiemachines bieden verschillende functies en niveaus:

  • Jura Ena: een compacte volautomaat koffiezetter, de kleinste van de Jura's. Deze espressomachine heeft een apart stoompijpje. Meer: Jura ENO Micro en Jura ENA
  • Jura Impressa C5 koffiemachine: twee-kops koffie op espressomachine met een aparte automatische melkschuimer.
  • Jura Impressa C9 koffiemachine: een one-touch koffiemachine, waarbij u met één druk op de knop, zonder verdere handeling een cappuccino kunt maken. U kunt 2 kopjes espresso of koffie maken tegelijkertijd maken, maar 1 kopje cappucino.
  • Jura Impressa S9 koffiemachine: als de C9 maar dan ook de mogelijkheid op met één druk een latte macchiato te maken.
  • Jura Impressa Z5 Generation II volautomatische koffiemachine: Als de Jura Impressa S9 maar dan kunt u in one-touch 2 kopjes cappuccino of latte macchiato maken.
  • Jura Impressa GIGA 5, het nieuwste model 2012 en het neusje van de zalm? Meer: Jura Impressa GIGA 5.

De Jura Impressa koffiemachines de ENA (compact), de C9, S9, Z5 of de Impressa GIGA 5?

Laten we ons even concentreren op de keuze tussen de Jura C9, S9 of Z5. De Jura Impressa S9 heeft voor ons de voorkeur boven een Jura C9, niet zozeer vanwege de latte macchiato, maar omdat de temperatuur in 3 standen regelbaar is (C9: 2) en koffiesterkte in 5 standen (C9: 3). U heeft zo meer keuze om de voor u meest lekkere koffie eruit te krijgen. 

Drinkt u vaker een cappucino of latte macciato met 2 dan is de Jura Impresso Z5 te overwegen omdat die twee cappucino's of latte macciato in één keer kan maken (one-toch). De verdere instelmogelijkheden verschillen verder niet substantieel.

De molenstand is voor zowel de Z5 als S9 in 6-stappen in te stellen. In basis vinden wij dit iets te beperkt, maar goed genoeg.

Verder is het van belang dat u de melkinrichting zeer vaak goed reinigt, anders wordt het een zooi en kunt u een mooie schuimlaag of lekkere cappuccino wel vergeten. het reinigen van de melkinrichting is nu wat meer bewerkelijk dan het reinigen van een stoompijpje.

Geen van de boven vermelde jura machines heeft een koppenverwarmer (beter kopjesverwarmer). Warme kopjes is wel noodzakelijk, dus dat is niet automatisch.

Dan nog voor de thee: Natuurlijk kunt u heet water aftappen voor de thee. Echter theewater die niet gekookt heeft kan tot velletjes op de thee leiden. Een goede thee zet u altijd met goed gekookt water. De Jura machines leveren heet water, maar het water is niet gekookt, houdt daar rekening mee!

Volautomatische espressomachines