Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

 

Gaggia espressomachines

Gaggia espresso automaten

Gaggia espresso automaten zijn redelijk populair. Waarschijnlijk is dat omdat Gaggia vrije complete espressomachines levert tegen een redelijk vriendelijke prijs.

Van de Gaggia volautomatische espressomachines is populair de Gaggia Titanium espressomachine, de handbediende espresso apparaten de Gaggia New Baby Twin en de Gaggia espressso Pure.

Gaggia Titanium espresso-apparaat

Gaggia Titanium espressomachine

Het Gaggia Titanium espresso-apparaat gaat alweer even mee. Het is een volautomatische espressomachine, eenvoudig bestuurbaar.

De gebruikerservaringen zijn in de regel positief en de kwaliteit van de koffie wordt als goed ervaren.

Toch worden rond de Gaggia Titanium espressomachine wederkerende minpunten aangehaald: lekkage, disfunctionerend stoompijpje en onderhoudsintensief.

 

 

Gaggia Platinum espressomachine

Gaggia Platinum espresso-apparaat; deze espressomachine van Gaggia is in diverse varianten verkrijgbaar: De Gaggia Platinum Vision (topmodel). Verder verkrijgbaar de Gaggia Platinum Swing, Gaggia Platinum Vogue en Gaggia Platinum Event. Het verschil tussen deze espressomachines zit met name in de menubesturing en programmeermogelijkheden.
Gaggia Platinum Vision espresso-apparaat

Het topmodel uit deze serie, de Gaggia Platinum Vision een een touch screen menu interface om gemakkelijk de juiste zetwijze voor uw espresso of koffie te selecteren. De Gaggia machine is instelbaar voor een aantal voorkeuren, het waterreservoir is 1,7 liter. Naast stoom voor de cappuccino melk  kunt u ook theewater aftappen. De maalschijven zijn van keramisch materiaal.

In basis verschilt het model weinig met de andere Gaggia Platinum modellen, en zijn de verschillen beperkt tot de menu-interface en enige programmeermogelijkheden.

De reacties van gebruikers van de Gaggia Platinum espressoapparaat zijn overwegend positief.

Gaggia new baby twin

Gaggia New Baby Twin espresso-apparaat: een Gaggia espressomachine die doet wat ie moet doen: een goede espresso maken. Deze Gaggia espressomachine is handbediend en opgebouwd uit degelijke materialen.
Gaggia New Baby Twin espresso apparaat

De Gaggia New Baby Twin is een handbediend espresso-apparaat. Een compact en stijlvol apparaat dat doet wat ie moet doen. Dit espresssoapparaat heeft pre-fusion om een betere aroma los te krijgen. De gewenste koffiehoeveelheid is te programmeren, waardoor deze Gaggia machine automatisch afslaat. Geschikt voor twee espresso's tegelijkertijd, met een relatief fors vermogen. Beschikt over een dubbel termosysteem waardoor stoom en koffiezetten tegelijkertijd kan. Een kopjesverwarmer is ook aanwezig en de Gaggia New Baby Twin espressomachine werkt ook met ESE servings.

Gaggia heeft de verwarmingselementen geïntegreerd aan de boiler, maar ze staan niet in contact met het water. Het voordeel is dat er weinig hinder is van kalkaanslag op de verwarmingselementen, het nadeel is dat vervanging duurder is.

Al met al een prima espresso-apparaat. Wel even goed laten opwarmen!

Gaggia espresso-apparaten