Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

 

Ascaso espresso-apparaten

Acaso espresso-apparaten

De origine van de Ascaso espresso machines ligt in Spanje. Ascaso is een Spaanse espressso machine fabrikant. Ascaso levert verschillende compacte espresso-apparaten voor de consument die een goede kwaliteit espresso leveren. Ascaso besteed niet alleen aandacht aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant van de espresso-machines. 

Ascaso Duo Steel espresso-apparaat

Ascaso Duo Steel espresso-apparaat

De Ascaso Duo Steel espressomachine is een mooi RVS espresso-apparaat en niet alleen van de buitenkant. Belangrijk pluspunt van deze Ascaso is dat zij twee verwarmingssystemen heeft, één voor de koffie en éen voor de stoomfunctie. De espresso-koffie komt uit een bronzen boiler en stoom wordt voorzien door een messing thermoblok. Van binnen is het tiptop verzorgt, dit is dus een goede espresso-machine voor jarenlang lekker espresso voor thuis. De Ascaso Duo Steel espressomachine is makkelijk te bedienen en in de pro-versie is ook de waterhoeveelheid instelbaar zodat de espresso-machine automatisch stopt. Verder heeft de Asco Duo Steel prof versie een iets grotere boilerinhoud 325 ml, wat wij wel kunnen aanbevelen.

De Ascaso Duo Steel samengevat:

  • dubbel verwarmingssysteem (koperen boiler en messing thermoblok)
  • kopjeverwarmer
  • 2 liter reservoir
  • professional versie: 325 ml boiler inhoud
  • werkt met losse koffie maar ook ESE servings

Het kleinere variant van de Ascaso Duo Steel is de Ascaso Uno Steel (met 1 boilersysteem en geen thermoblok). De Uno Steel is er ook met een PID temperatuurcontrole. De Uno levert ook een goede espresso, maar voor iets meer capaciteit (stomen en espresso maken) bevelen wij meer de Ascaso Duo Steel aan.

 

Het Ascaso Dream espresso-apparaat

Ascaso Dream espressomachine variant rood.
Ascaso dream espresso-apparaten in een rijk kleurassortiment te verkrijgen
De Ascaso espressomachines model Dream zijn in vele kleurvarianten te verkrijgen.
Het Ascaso espresso-apparaat gaat alweer jaren mee en heeft in vele keukens een plaatsje op het aanrecht verkregen

Het Ascaso Dream espresso-apparaat is bekend en heeft in veel huishoudens een plekje in de keuken gekregen, niet in de laatste plaats om haar enigszins nostalgisch uiterlijk. Het is een prima espresso-apparaat en geschikt voor losse koffie of ESE-pads. De machine heeft een kopjesverwarmer, is uitgerust met een koperen boiler en heeft een stoompijpje. Het is een eenvoudige en relatief betrouwbare espresso-machine, die volledig met de hand bediend wordt. Goede temperatuur en drukbeheersing, maar niet geschikt voor een kopje thee.

Er zijn wel eens wat klachten geweest over oudere modellen die soms gaan lekken.  Dat kan gebeuren in het algemeen goede ervaringen.

Ascaso espresso-apparaten