Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

 

Robusta koffiebonen - koffie van Robusta bonen

Robusta koffie

Ten opzichte van de Arabica boon, heeft de Robusta koffieboon een veel krachtigere smaak (minder mild) en bevat zij minder aromatische stoffen.

De smaaksensatie is pittig, vol.
Bij filterkoffie worden vaak robustabonen toegevoegd om een bepaalde smaak langer te bewaren. Robusta koffiebonen geven een minder verfijnde smaaksensatie.

De Robustaboon heeft een hoger vetpercentage en bevat een twee keer zo hoog gehalte aan caffeïne t.o.v. de Arabica koffieboon. De bewerking van de Robustaboon is wat goedkoper, meestal wordt de droge methode toegepast.

Aan koffiemelanges worden vaak een klein percentage Robustabonen toegevoegd. Een Robusta koffieboon is niet altijd 'minder' dan een Arabica boon; liever een goede Robusta boon dan een slechte Arabica boon!