Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

 

keurmerken van koffie: EKO - Fairtrade - UTZ koffielabels

EKO koffie

Eko koffie - Eko koffiebonen - Eko keurmerk koffie

Het EKO-keurmerk staat voor producten geteeld zonder kunstmest, bestrijdingsmiddelen of chemische toevoegingen. Voor koffie voorzien van het EKO-keurmerk geldt hetzelfde. EKO koffie voorzien van het EKO keurmerk is dan ook met grote zekerheid volledig biologisch geteeld. Het aandeel EKO koffie neemt langzaam toe, niet alleen steeds meer bedrijven en overheidsinstanties gaan over op EKO koffie, ook vindt EKO koffie zijn weg steeds vaker naar de consument thuis.

 

Fairtrade koffie

fairtrade koffie - fairtrade koffiebonen - fairtrade koffie keurmerk - fair trade koffie

Max Havelaar is het onafhankelijke keurmerk voor Fairtrade. Koffie met het Max Havelaar Fairtrade keurmerk zijn geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden. Max Havelaar Fairtrade koffie is geen koffiemerk maar een keurmerk voor koffie.

Het Max Havelaar keurmerk bij koffie voor Fairtrade garandeert consumenten dat de koffiebonen die zij kopen, zijn ingekocht onder eerlijke handelsvoorwaarden bij boerenorganisaties en koffieproducenten in ontwikkelingslanden. Die organisaties bestaan uit groepen kleine boeren die zijn gaan samenwerken om een betere positie in de markt te verwerven. Om gecertificeerd te worden moeten ze voldoen aan een aantal vaste normen op sociaal en milieugebied.  De omgang met bodem, water, lucht en biodiversiteit is in Fairtrade aan regels gebonden. De koffie is behoeft overigens niet geheel biologisch te zijn.

 

UTZ koffie

UTZ koffie - UTZ koffiebonen - UTZ koffie keurmerk

De criteria van het UTZ Certified gekwalificeerde koffie zijn min of meer overeenkomstig aan die van de Max Havelaar Fairtrade koffie.

 

Meer over biologische koffie

EKO koffie Fairtrade koffie UTZ koffie