Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

 

biologische koffie & biologisch geteelde koffiebonen

Biologische koffie - biologisch geteelde koffiebonen

Wat is nu biologische koffie of anders gezegd wat zijn biologisch geteelde koffiebonen?

  1. Allereerst wordt er bij biologisch geteelde koffie geen kunstmest gebruikt, als mest wordt organische compost gebruikt vooral afkomstig van de bladeren en snoeisel van de schaduwbomen en divers veemest.
  2. Bij biologische koffie worden geen (chemische) pesticiden en insecticiden gebruikt. Insecten en ziekte verwerkkers worden op natuurlijke wijze bestreden in plaats van met chemicaliën. Ook voor koffie boer en arbeider niet onbelangrijk en u hoeft niet bang te zijn voor resten van chemische middelen in uw koffie. Onkruid wordt handmatig verwijderd.
  3. De koffieplant groeit zoveel mogelijk op in zijn natuurlijke omgeving / biotoop en middelen: schaduwbomen en bodembedekkers voor beheersing van zonlicht en vocht essentieel voor goede koffiebonen.
  4. Nieuwe aanplant van biologisch geteelde koffieplanten geschiedt door zaaien en niet door stekken. Afval wordt ingegraven en zorgt weer voor de noodzakelijke voedingsstoffen voor toekomstige koffiebonen. De bodem wordt weer op natuurlijke wijze gevoed.

Biologische geteelde koffie smaakt niet noodzakelijkerwijs lekkerder (niets zo grillig als de natuur) maar ontegenzeggelijk is het biologische productieproces minder schadelijk voor omgeving en mens!
Daarom vinden wij het belangrijk dat u kiest voor biologisch geteelde koffie.

Koffie voorzien van het EKO label is per definitie biologisch, maar omgekeerd is er meer biologisch geteelde koffie te verkrijgen, ook zonder EKO label.

Wij breken graag een lans: koop bij voorkeur biologisch geteelde koffiebonen!

biologische koffie biologisch geteelde koffiebonen