Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

 

lekkere koffie zetten, waarmee, hoe en zetwijzen koffie. koffie zet je zo!

Koffie zetten

koffie maken koffie bereiden
koffie maken

hoe zet u nu lekkere koffie? Er zijn verschillende manieren om koffie te zetten of te maken en elke bereidingswijze van koffie heeft een andere karakteristiek in smaaksensatie en aroma.

Was enige 10-tallen jaren snelfilter-koffie de norm (koffie zetten!) of een vorm van oploskoffie (automaten op het werk), nu is dat espresso, of een 'verse' snelfilter-achtige benadering (automaten), cappuccino en koffie verkeerd (koffie latte), en zo verder.

Het is niet aan ons een oordeel te vormen hoe iemand zijn of haar koffie wil drinken. Wij vinden het al een goede ontwikkeling dat de meest koffie, thuis of elders, vers gemaakt wordt, dat scheelt een hoop. Koffie moet je vers zetten en liefst gelijk opdringen. Een lekkere koffie is tenminste juist gezet!

De kwaliteit is er de laatste 10 jaar aanmerkelijk op vooruit gegaan! Zelfs het niveau van koffie uit goed verpakte capsules en met een redelijke koffieautomaat is van zodanig niveau dat in een thuissituatie geen beter resultaat haalbaar is, tenzij u veel tijd heeft en u bereid bent zelf koffie te branden/malen, eventueel te melangeren.

Hoewel dit laatste niet persé ingewikkeld is vergt het wel relatief veel zorg en onderhoud en apparatuur om de kwaliteit op peil te houden.

In deze sectie treft u verschillende manieren aan om koffie te zetten en de juiste principes die bij deze specifieke bereidingswijze van koffie gehanteerd moeten worden. Zo zet u een lekkere koffie zelf.

Koffie zetten: