Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

 

koffie uit Kenya - koffiebonen uit Kenya

Koffie uit Kenya

Koffie uit Kenya, welke wens zouden we anders hebben? Kenya produceert heerlijke koffie.

Veel keniaanse koffie groeit op een hoogte van 1500 tot 2100 meter. De koffiekwaliteit is zeer goed! De belangrijke koffiegebieden van Kenya zijn: Nyeri gebied, Murang’a, Kirinyaga, Embu en Meru en liggen rondom de hoge Mount Kenya, Kiambu en Machakos in het Zuiden en Nakuru in het Westen.

De koffie is vol, maar milde en zacht en heeft geurig aroma. De smaak is fruitig, enigszins citrusachtig met een aangenaam pit, soms wijnachtig. De koffie heeft een goede nasmaak.

Klassificatie van de koffiebonen vindt plaats door 'Liquoring Department of Kenya Coffee Board’ (overheidsgereguleerd) en wekelijks geveild. De beste soorten koffie krijgen and de aanduiding: Peaberry, AA, AB.

Een groot deel van de koffieboeren werkt nog betrekkelijk kleinschalig en door de veiling krijgen zij vaak een heel redelijke prijs voor door hen geproduceerde koffiebonen.

 

koffie uit Kenya, Keniaanse koffie
Kenya: Keniaanse koffiegebieden

Koffie uit Afrika: