Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

 

melkopschuimkannen - melkopschuimkan of melkschuimkan - melk temperatuurmeter

Melkopschuimkannen - Melkschuimkannen

Motta levert prima RVS melkopschuimkannen
Melkopschuimkannen van Motta

 

Melkopschuimkannen (of melkschuimkannen) zijn er in veel maten en soorten. Afhankelijk van het merk is het even oefenen, maar in de praktijk stellen we weinig bijzondere eisen aan de melkopschuimkan. Ja die is van RVS en de maatvoering is juist gekozen bij de hoeveelheid melk. Een grote melkopschuimkan met een beetje melk doet het veel minder goed dat een een kleinere melkschuimkan.Maakt u regelmatig cappuccino voor wisselende hoeveelheid kopjes cappuccino dan heeft u vanzelfsprekend verschillende maten melkopschuimkannen in huis.

De melkschuimkannen van Motta Europe zijn te verkrijgen in 35-50-75 en 100 cc. Er wordt gezegd dat het bollere buikje zorgt voor een uitstekend schuim resultaat, maar met andere melkschuimkannetjes lukt het ons ook.

melk temperatuurmetertjes voor melkschuimkan

Zo rond de 40 gr. C ontstaat er melkschuim. Indien u grote bellen heeft, dient u de stoompijp dieper in de melkschuimkan aan te brengen. Bij voldoende melkschuim brengt u de stoompijp dieper in de melkkan tot de melk zo ongeveer 60 tot 70 gr Celsius is. Dan is de melk klaar. Sommigen gebruiken een melk temperatuurmeter, hieronder afgebeeld. Dit kan handig zijn, maar wij geven een tip: houdt de melkopschuimkan bij de bodem vast; als die goed warm wordt is de melk klaar.

Geniet van uw cappuccino!

Melktemperatuurmeter aan te brengen in de melkopschuimkan
melk temperatuurmeter

melkschuimkan - melkopschuimkan - melk temperatuurmeter