Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

 

melkopschuimers - melkschuimers om zelf melk op te schuimen

Melkschuimers & Melkkloppers

Melkschuimers en melkkloppers. Gemak dient de mens. Voor uw cappuccino gebruikt u opgeschuimde of opgeklopte melk. Dat kan met het stoompijpje van uw cappuccinoapparaat of met een pannetje op het vuur (meer bij: cappuccino maken).

Er zijn op de markt ook melkschuimers en melkkloppers te krijgen. Deze melkschuimers zijn er in verschillende varianten.

volledig automatische melkopschuimers

De Lattemente LM150 melkschuimer is een volautomatische melkschuimer. Melk erin, aanzetten en na een dikke minuut heeft u een opgeklopte melk voor 1 tot 2 cappuccino's. De Lattemento LM300 melkschuimer heeft heeft een capaciteit voor 1 tot 5 cappuccino's opgeklopte melk
Lattemente LM150 melkschuimer

Snel en gemakkelijk melk opschuimen met een electrisch automatische melkopschuimer.  Melk in de opschuimer, knopje aanzetten en na een minuut heeft u stevig opgeschuimde melk voor uw cappuccino. Met de automatische melkopschuimers kunt u ook warme chocolademelk maken. Een volautomatische melkschuimer verwarmt de melk tot precies de goede temperatuur, met een pannetje kan de temperatuur nog wel eens te hoog zijn.

De hiernaast afgebeelde Lattemento LM150 melkschuimer komt goed uit de test van de Consumentenbond; ook Illy heeft de Lattemento melkschuimer onder handen genomen, volgens ons was dit de LM800, waarvan de opvolger de LM300 is, en het predikaat goed gegeven. De LM150 of LM300 verschillen in capaciteit, niet in resultaat. Het voordeel van de Lattemento LM300 is dat u er een halve liter melk in kunt doen voor het verwarmen van bijvoorbeeld twee goede mokken melk voor de cacao.
De gebruikersreacties te zien, lijkt het of er ook wat minder goede exemplaren tussen zitten, maar dat kan ook aan het gebruik liggen.

electrische melkkloppertjes

Bodum, electrisch melkklopperte met schenkkannetje
Bodum, elektrisch melkklopperte met schenkkannetje

Elektrische melkkloppertjes: naast de volautomatische melksopschuimers zijn er ook vele electrische melkkloppertjes in de handel. Ze doen het meestal op batterijen.

De kwaliteit is meestal niet meer dan redelijk naar wij horen. Er zijn losse elektrische melkkloppertjes en en melkkloppertjes die geïntegreerd zijn in de deksel van de kan, zoals de hiernaast afgebeeld Bodum.

We zijn benieuwd waar deze kloppertjes belanden als de batterijen leeg zijn.

melkschuimers - melkopschuimers

melkkloppertjes