De lekkerste koffie maakt u door zelf te branden en zelf te malen!
Zelf gebrande koffie is het meest vers, hoewel u ook vers gebrande koffie kunt kopen. Door zelf te branden kunt u veel meer experimenteren met smaak en kunt u melanges samenstellen. Het branden van de koffieboon gebeurt in een aantal stappen, onder verschillende temperaturen. In principe is het proces niet anders dan de professionele branderij.
Door zelf koffie te branden verkrijgt u een heerlijke koffiegeur in huis. Moeilijk om er dan af te blijven! Gebrande koffie moet even acclimatiseren, het is beter deze koffiebonen 1 of 2 dagen later te gebruiken.
Op de markt zijn diverse koffiebranders voor thuis te verkrijgen, zelfs koffiebranders die met de computer aangestuurd kunnen worden om het juiste programma te bepalen.
Koffiebranders voor thuis zijn in Nederland iets minder populair dan in het buitenland. Toch willen wij 2 typen koffiebranders aan u voorstellen:
- koffiebrander van Gene Café
- koffiebrander van Behmor