Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

 

Expobar Brewtus IV espressomachine

Expobar Brewtus IV espressomachine

De Expobar Brewtus IV is espressomachine van absolute top. Het huidige topmodel Expobar. Dubbele koperen boilers en PID-regeling voor een optimale watertemperatuur en dito espresso-koffie. De Expobar Brewtus IV is een absolute aanrader voor de thuis barista!
Expobar Brewtus IV - topmodel

De Expobar Brewtus IV espressomachine behoort tot de top van de espressomachines. Met dit espresso-apparaat maakt u de beste espresso.

De Brewtus IV espressomachine is begin 2011 uitgekomen als opvolger op de Brewtus III. Evenals zijn voorganger is deze Expobar espressomachine uitgevoerd met een dubbel boilersysteem, uiteraard van koper, elk van 1,8 liter. Met de PID regeling kunt u de temperatuur goed instellen en o.a. door voorverwarming van het water wordt een uitstekende constante temperatuur bereikt. Ook na vele kopjes espresso. De Expo Brewtus IV is uitgevoerd met de professionele E61 sproeikop (messing verchroomd) en is van hoge kwaliteit. Het binnenwerk is voorzien van koperen leidingen. De boilers zijn geïsoleerd en de boiler voor heet water en/of het opstomen van de melk kunt u afzetten. Dat scheelt aanmerkelijk in het electriciteitsverbruik. De machine is verder voorzien van een naar alle kanten verdraaibaare stoompijp en eveneens verdraaibare heet water voorziening en twee nanometers. Standaard voorzien van pre-infusion. De machine slaat automatisch af als het reservoir bijna leeg is en is voorzien van een kalkfilter.

De leklade van de Brewtus IV is fors en bovenop de machine is royaal ruimte voor de espresso-kopjes, uiteraard verwarmd. Ondanks de grote boilers is het een betrekkelijk compact apparaat.

Met de Brewtus IV heeft Expobar weinig concessies gedaan. De Brewtus IV is een echte aanrader voor espresso-fanaten die net iets meer willen betalen, maar niet voor de hoofdprijs gaan en hiermee een zeer goede machine in huis halen, wellicht zelfs de beste die voor een prijs van rond de € 1.500 te krijgen is!

Expobar

Brewtus IV espressomachine