Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

 

ECM Technika III espressomachine - ECM espresso apparaten

ECM Technika III espressomachine

De ECM Technika III espressomachine is weer een plaatje geworden. Door vergroting van de koperen ketel tot 2,1 liter is het nu goed mogelijk kokend water te gebruiken voor thee. Het ECM Technika espressoapparaat is uitgerust met een thermosyphonsysteem, waar de koffie niet bereid wordt met water uit de boiler zelf, maar via een thermokoppeling. Het grote voordeel is dat gelijktijdige afname van water voor koffie en stoom (of thee) mogelijk is terwijl de noodzakelijke constante watertemperatuur voor de espresso gewaarborgd is.

De componenten in de ECM Technika III espressomachine zijn van hoogwaardig materiaal (koperen leidingen, messing schroeven) en de opbouw is degelijk en precies. 

We hadden liever een rotatiepomp gezien, maar de ingebouwde vibratiepomp levert een prima prestatie. Ook vinden wij dat de machine met een PID temperatuurregelaar uitgerust had kunnen worden. Voor een prijs van rond de € 1.800,- had dat wel gemogen. Maar, uiteindelijk gaat het natuurlijk over de kwaliteit van de espresso die gezet kan worden en dat een espressoapparaat constante kwaliteit kan afleveren en dat is prima in orde!

De ECM Technika III espressomachine wordt met de hand gemonteerd en uniek genummerd. Dit geschiedt in Duitsland.