Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

 

Bialetti koffiepotjes & muka koffie

Bialetti koffiepotjes op het vuur

Tja, wat doet het Bialetti koffiepotje hier? zeker geen espresomachine of volautomatische koffiemachine. Nee, Bialetti maakt koffiepotjes in diverse verschijningsvormen.

Het is mogelijk een goede espresso-achtige (Muka koffie of expresso!) koffie te maken (espresso is het niet) met simpele dingen: het koffiepotje. Bialetti maakt al heel lang koffiepotjes, min of meer gebaseerd op het espressoprincipe. Koffie uit het koffiepotje is een heel goed alternatief voor espresso koffie en is een goede basis voor een cappuccino of koffie verkeerd. De werking is zeer simpel: water in het onderstel. Espresso koffie en espresso maling in het metalen koffiefilter, vastschroeven en opzetten. Na een paar minuten, is het schenkgedeelte gevuld met koffie.

Bialetti produceert deze koffiepotjes en ze worden gelukkig nog steeds veelvuldig gebruikt. De Bialetti koffiepotjes zijn verkrijgbaar in verschillende materialen (RVS, allumium) en afwerkingsvormen en uiterlijk. Er zijn ook andere merken of merkloze koffiepotjes, maar het ene koffiepotje is toch ook niet hetzelfde als het andere koffiepotje.

De koffiepotjes gaan lang mee, af en toe het rubbertje vervangen en voor een paar tientjes zet u jaren lang zonder problemen en zonder zorg en met weinig onderhoud een prima koffie!