Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

 

koffie macchiato maken - macchiato koffie

koffie macchiato - espresso macchiato

Er zijn verschillende versies van Macchiato bereiding in omloop. Met een koude melk onderin of met een warme laag.

Koude melk onderin: deze koffie macchiato maken wat makkelijker. De koffie bestaat uit laagjes en wordt gemaakt uit espresso (30 cl), warme opgeklopte melk (30 cl) en koude melk (15). Werk met dubbele hoeveelheid voor een mooi gevuld glas.

Schenk eerst de koude melk in een glas. Schenk hierna de opgeklopte melk met schuim heel voorzichtig bij. In principe blijft deze melk dan boven de koude melk drijven. Voeg hierna voorzichtig de espresso bij. Die zakt naar de warme melk en vermengt hiermee. Het resultaat is een prachtige koffie macchiato.

Warme melk onderin: de verhouding espresso en opgschuimde melk is ongeveer 1:1. Schenk ongeveer 1/3 van de warme melk in het glas en voeg hier de schuimlaag aan toe. Voeg nu heel voorzichtig de espresso toe (fijn schenkbekertje). De espresso zal langzaam zakken, maar het onderste deel blijft nagenoeg wit. Zo krijgt u een mooie koffie macchiato die naar boven toe donkerder word, met bovenop een mooie witte schuimlaag. Als u voorzichtig schenkt lukt het prima.