Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

Slow koffie met Hario. Kijk eens naar de Hario V60 koffiefilterhouder of de Hario Buono ketel. Heerlijke slow koffie met Hario.

Slow koffie met Hario

Hario V60 keramisch koffiefilterhouder

 

Slow koffie zetten met Hario! Dat kan met de Hario V filterhouder series, zoals de Hario V 60. De Hario V60 is geschikt voor het zetten van 1 tot 2 koppen koffie. 
De Hario V 60 is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, van kunststof, glas tot  een filterhouder van keramiek. De Hario V 60 filterhouder kenmerkt zich gek genoeg door een relatief grote doorloopgat. Door interne spriraal in de rand ontstaat er een circulaire waterdoorloop en loopt het water toch relatief langzaam door.

De kunst van het zetten van een heerlijke kop filterkoffie is ervoor te zorgen dat de koffie eerst kan wellen. Hiervoor kunt u zorgen door een beperkte hoeveelheid water op te schenken en dit een 20-tal seconden rustig te laten intrekken. Hierna schenkt u circulair vanuit het midden nieuw water toe. Doe dit in beperkte hoeveelheden en geef het water de tijd om een goede extractie te bereiken.

Uiteraard zijn er ook bijbehorende Hario V filters verkrijgbaar.

Hario heeft ook een heel leuk keteltje met een lange tuit. Met dit keteltje kunt u uitstekend het water krijgen waar u het wilt hebben. De ketel van Hario heet de Hario Buono. In de Hario Buono waterketel  kan 1 liter water en de ketel kost zo'n € 45.

Hario Buono ketel

 

Terug naar slow koffie.