Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

Koffie met de Senseo Sarista - Senseo Sarista koffie

Koffie met de Senseo Sarista

Senseo Sarista koffiezetapparaat

De Senseo Sarista, opvolger van de Senseo koffiepad? De Senseo Sarista is sinds september 2012 op de markt en zou volgens Douwe Egberts het nieuwe kassa succes moeten worden zoals ook de eerste Senseo koffiezet apparaat dit was.

Wat is anders aan de Senseo Sarista?

De Senseo Sarista werkt met vers gemalen koffiebonen. De Sarista werkt met containers (koffiebonenhouders, funnels genaamd) met verse bonen, die thans in 6 smaken verkrijgbaar zijn. Met een container kunnen 20 kopjes koffie gezet worden.
De Sarista heeft heel weinig te maken met de vorige generatie Senseo apparaten.

Doordat de Senseo Sarista zelf koffiebonen maalt, is de zetgroep groter en het apparaat dus ook. De Sarista zetgroep lijkt prima van contstructie. Naast dat er verse koffie wordt gebruikt is het grote voordeel dat de sterkte van de koffie instelbaar is, evenals de hoeveelheid koffie (1 of 2 koppen). Nederlanders houden in het algemeen van een wat grotere kop koffie.

Het werken met de containers is eenvoudig, het wisselen gaat zonder te knoeien en zonder verlies van bonen, handig. Bij de duurdere Sarista versie wordt ook een koffiekan bijgeleverd.

Er zijn een paar kleine nadelen: het water opvangbankje is snel vol (dit niet anders dan bij de vorige Senseo apparaten) en de zetgroep moet ook regelmatig gesmeerd worden met een speciaal smeermiddel. De Sarista container kan maar één keer gebruikt worden.

Hoe smaakt de koffie uit de Senseo Sarista?

Let wel Senseo Sarista is meer op een regulier koffiezetapparaat (verse koffie per kop) en het is zeker geen espresso apparaat. Daarvoor is de druk veel te laag. Vanuit die gedachte smaakt de koffie heel redellijk tot goed en zeker beter dan de oude Senseo koffie. De temperatuur vinden we nog wat aan de lage kant, zeker bij het eerste kopje.

Kosten Senseo Sarista

De basisuitvoering kost € 249 en de uitgebreidere uitvoering € 289, kortingen daargelaten. Een koffie funnel (container) kost € 4,80; dit is omgerekend 24 cent per kopje koffie. Een stuk duurder dan de oude senseo pads, maar in koffiekwaliteit ook een stuk beter.

Senseo Sarista koffie containers (koffie funnels)

Koffie zetten met de Senseo Sarista