Koffie met Passie en Passie voor Koffie. Tijd voor koffie en Koffietijd. Dat is KoffiemetPassie!

 

Lekkere koffie zetten. Hoe een lekkere en goede koffie maken. Zetwijzen van koffie. Lekkere koffie maak je zo!

Koffie zetten of koffie bereiden?

koffie maken koffie bereiden
koffie maken

hoe maakt u nu lekkere koffie? Er zijn verschillende bereidingswijzen voor koffie en elke bereidingswijze van koffie heeft een andere karakteristiek in smaaksensatie en aroma.

Was enige 10-tallen jaren snelfilterkoffie de norm of een vorm van oploskoffie (automaten op het werk), nu is dat espresso,  of een vers gemalen snelfilter-achtige benadering (automaten), cappuccino, caffé latte, koffie verkeerd.

Het is niet aan ons een oordeel te vormen hoe iemand zijn of haar koffie wil drinken. Wij vinden het al een goede ontwikkeling dat de meest koffie, thuis of elders, vers gemaakt wordt, dat scheelt enorm kwaliteit. En wij weten: eenmaal geproeft: je wilt niet te

De kwaliteit van het kopje koffie is er de laatste 10 jaar aanmerkelijk op vooruit gegaan! Zelfs het niveau van koffie uit goed verpakte capsules en met een redelijke koffieautomaat is van zeer acceptabel niveau.

Ook voor de barista's onder ons is er veel goeds verkijgbaar: espressomachines die niet onderdoen voor de professionele,

Hoewel dit laatste niet persé ingewikkeld is vergt het wel relatief veel zorg en onderhoud en apparatuur om de kwaliteit op peil te houden.

In deze sectie treft u verschillende bereidingswijzen van koffie aan en de juiste principes die bij deze specifieke bereidingswijze van koffie gehanteerd moeten worden.

Methoden